FORUM
Forum na kome možete naći dosta mojih kao i mnoge druge dizajne, razne tutorijale, sisteme napajanja i teme i projekte iz drugih oblasti audio tehnike, ali i pomoć pri gradnji.
Molim da pročitate pre nego što krenete na ostale stranice!!!
Generalno uzevši, što se tiče mojih projekata (ovde mislim na audio projekte), svi su do sad urađeni barem u nekoliko primeraka, a dobar deo je bio godinama u proizvodnom programu nekoliko firmi u svetu (u kojima sam radio kao dizajner po ugovoru) i urađeni su u stotinama pa i hiljadama primeraka. Mojim izlaskom iz tih kompanija, prestala je (po ugovoru) i njihova proizvodnja pa sam sada slobodan da ih javno publikujem budući da su moje intelektualno vlasnistvo.
U koliko se odlučite da gradite neki od mojih projekata, molim da projekat postavite na forum uz par slika te kratak opis. U koliko se pojavi veći broj istih ili sličnih problema sa nekim projektom, pokusaću da rešenja dodam na sajtu uz taj projekat. Uz dovoljno znanja, pažnje i kvalitetne komponente, verujem da niko ne bi trebalo da ima problema sa bilo kojim od mojih projekata.
Ceo ovaj Web sajt je zamišljen kao neka vrsta retrospektive svega onoga što sam u elektronici radio poslednjih tridesetak godina, ali sam prvenstveno imao na umu mlade zaljubljenike u audio uopšte, i želeo sam da moj sajt bude mesto na kome će naći što više kvalitetnih praktičnih rešenja raznih audio sklopova KOJI RADE i pri tom sa ŠTO MANJE teoretisanja. Kao mladom entuzijasti (pre dosta godina) mnogo mi je smetalo to što se često nailazilo na šeme koje su njihovim autorima i možda još ponekom i proradile ali ne i većini ostalih koji su pokušali da ih urade, i dobro pamtim razočarenja mnogih mojih drugara a i moja , kada im projekat za projektom ne radi. To ostavlja trag i znam mnoge koje je to zauvek "ohladilo" prema elektronici. Samo onaj ko nikada nije svojim rukama napravio nešto i to nešto mu lepo radi, ne zna koliko je to veliki trenutak i božanstven osećaj. To je ona sila koja vas zauvek vezuje za jednu od najlepših oblasti ljudskih aktivnosti, za svet elektronike. Kad ste na taj način jednom "upecani", ostalo će doći samo po sebi jer ce vas ubrzo vući da saznate zašto i kako, a to podrazumeva čitanje učenje pa opet eksperimentisanje itd.
Sve što je dato na ovom sajtu je moj dar od srca i poklon prijateljima i drugarima audio entuzijastima-samograditeljima i elektroničarima, sve dotle dok to koriste SAMO I ISKLJUČIVO ZA LIČNE POTREBE. Sve šeme i dizajni na ovom sajtu su MOJE INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO i kao takve zaštićene i našim i internacionalnim zakonom o intelektualnom vlasništvu i NE SMEJU SE KORISTITI BEZ MOG PRISTANKA u komercijalne svrhe u bilo kom smislu ili za sticanje BILO KAKVE materijalne dobiti !!! Na svaku zloupotrebu u ovom smislu za koju saznam, reagovaću bez ustezanja i u okviru svojih zakonskih prava.